12. 08. 2022 - Všetko

Zvuková izolácia chovateľskej stanice pre psov a psích búd

Príliš hlučné prostredie môže byť pre šteniatka škodlivé a taktiež môže narušiť vaše vzťahy so susedmi. Nadmerný hluk nie je ideálny pre nikoho z nás. Kroky, ktoré podniknete pri odhlučnení psej búdy, sú skvelým spôsobom, ako udržať všetkých okolo vás šťastných, zdravých a spokojných.

Prečo je odhlučnenie dôležité?

Pokiaľ hľadáte spôsob, ako zlepšiť prostredie chovateľskej stanice, zvukotesné búdy pre psov vám zaberú viac miesta, ako si vôbec myslíte. Veľmi hlučné prostredie môže spôsobiť, že sa budete cítiť viac v strese a menej sústredení, dokonca to môže viesť k poškodeniu sluchu, ak sú úrovne hluku obzvlášť vysoké.
Znížením okolitého hluku tým, že odhlučníte psiu búdu, nielenže vytvoríte prostredie bez stresu pre psov aj pre zamestnancov chovateľskej stanice, ale zároveň klesá aj hladina stresu, čo môže zapríčiniť napríklad zníženie krvného tlaku alebo odbúranie prípadnej úzkosti.

Taktiež môžete zatraktívniť svoju prevádzku pre svojich potenciálnych klientov. Hlučné prostredie môže na klientov pôsobiť stresujúco už od prvého momentu, keď k vám vkročia. Zníženie stresu je pritom jedným z hlavných dôvodov, prečo ľudia privádzajú svojich psov do chovateľskej stanice.

Zníženie hluku na prijateľnú úroveň spôsobí, že ľudia budú mať lepší pocit z toho, keď tam cez deň nechajú svojich domácich miláčikov. Poďme si teda povedať, ako odhlučniť miestnosť od nadmerného štekania psov.

Zvážte akustické úpravy

Keďže je úplne nepravdepodobné, že dokážete zmeniť hlasitosť alebo frekvenciu štekania psov, musíte do priestoru aplikovať materiály, ktoré zvukové vlny pohltia a nebudú ich odrážať späť do miestnosti. Je to ako vytvorenie búdy, ktorá absorbuje zvuky, aby vaše psy nepočuli hluk.

Väčšina materiálov používaných v moderných konštrukciách odráža zvukové vlny, a to vrátane stien, podláh a stropov. Všetky tieto povrchy sú hladké a tvrdé, čo spôsobuje, že zvukové vlny, ak nie sú vybavené akustickými úpravami, sa odrážajú do prostredia a zosilňujú výsledný zvukový efekt. Každý z týchto povrchov by mal byť prispôsobený tak, aby znižoval celkovú úroveň hluku v miestnosti.

Odhlučnite steny, stropy a podlahy

Jedným z najviac problematických povrchov v každej miestnosti sú steny. Steny sú v priamom kontakte s dráhou zvukových vĺn vytvorených rozprávaním ľudí alebo štekajúcimi psami, takže pokiaľ do nich nezakomponujete mäkšie materiály, väčšina týchto vĺn sa odrazí späť k vám.

Ďalším zložitým povrchom, ktorý budete určite riešiť, je strop. Pokiaľ máte vysoké stropy s odkrytými rúrami, budete si musieť poradiť nielen s ozvenou a dozvukmi, ktoré prechádzajú vysokými stropmi, ale navyše zahŕňajú aj ďalšie zdroje zvuku, s ktorými si budete taktiež musieť poradiť.

Existuje mnoho spôsobov, ako vyriešiť stropy, pričom niektoré z nich budú v konkrétnej situácii fungovať určite lepšie ako tie ostatné. Jedným zo skvelých riešení je pridať pod stropné rozvody mriežky s akustickými vložkami. Nielenže zachytia zvukové vlny spôsobujúce ozvenu a dozvuky zdola, ale taktiež budú absorbovať zvuky zhora, čo pre vás znamená, že ich vôbec nebudete počuť, pričom sú jednoduché na inštaláciu. To znamená, že zvuk v miestnosti výrazne zlepšíte zamedzením všetkému, čo vytvára hluk, ale napriek tomu budete mať stále jednoduchý prístup k vybaveniu nad stropnou mriežkou. Bezpečnosť však musí zostať tou najvyššou prioritou pri odhlučnení búdy pre psa.

Je všeobecne známe, že psy sú pri kráčaní po tvrdom povrchu hlučné. Klepotanie psích pazúrov je zvuk ako žiadny iný. Zmäkčenie povrchov podlahy vám tak umožní, aby podlaha dokázala absorbovať viac nárazových zvukov.
V tomto prípade môžu výborne fungovať zámkové penové podložky, pretože sú mäkké a zároveň absorbujú a tlmia nárazové zvuky, ak s nimi prídu do kontaktu. Ak si zvolíte tento spôsob, uistite sa, že podložky sú vodotesné a ľahko udržiavateľné, pretože vždy hrozí riziko, že ich niektorý z vašich psov nejakým spôsobom znečistí.

Zaobstarajte si kvalitné okná a dvere

Okná sú vynikajúcim nástrojom, prostredníctvom ktorého zabezpečíte vašim návštevníkom prirodzené svetlo, ale taktiež môžu byť tým najslabším miestom pri ochrane vašej nehnuteľnosti voči zvukom. Pokiaľ prepúšťajú prievan, rovnako prepúšťajú do prostredia aj hluk štekajúcich psov z interiéru. Ak je vaším cieľom zvukotesné zariadenie, je potrebné vyriešiť problém s oknami.

Zaobstarajte si set nových okien, čím potešíte nielen vašich susedov zamedzením nežiaduceho hluku, ale zvýšite tým tepelný výkon miestnosti, čo vám pomôže ušetriť nemalé peniaze za kúrenie alebo klimatizáciu. Ak však nechcete vymeniť všetky okná, rovnaké výhody môžete dosiahnuť aj pomocou kvalitných okenných vložiek.

Popri riešeniach, ako odhlučniť chovateľskú stanicu, nič neprekoná kvalitné dvere so schopnosťou izolovať zvuk, ktoré navyše slúžia aj pre vašu bezpečnosť. Rovnako ako okná alebo steny, aj obyčajné dvere dokážu do interiéru prepustiť množstvo zvukovej, ale aj tepelnej energie. Ak nahradíte svoje staré dvere za nejaké pevnejšie a mohutnejšie, ktoré udržia hluk vo vnútri a navyše zabránia vstupu neželaných hostí, verte, že na vašich klientov zapôsobíte a vytvoríte skvelý prvý dojem, vďaka čomu vám zveria svoj najcennejší poklad, ktorými sú ich domáci miláčikovia. Ide o jedno z najjednoduchších riešení zvukovej izolácie chovateľskej stanice na trhu.

Privolajte si na pomoc odborníkov

Pravdepodobne ste už premýšľali nad spôsobmi, ako znížiť hluk vo vašej chovateľskej stanici. Akustické úpravy a zvuková izolácia sú najlepším spôsobom, ako stlmiť psí štekot.

Ak ste sa zaoberali tým, ako odhlučniť chovateľskú stanicu, pričom potrebujte pomoc pri výbere vhodného materiálu a realizácii, ktorá by vám ušetrila čo najviac peňazí, je vždy užitočné požiadať o pomoc a rady odborníkov, ktorí vám so zvukovou izoláciou radi pomôžu a dokážu vás nasmerovať správnym smerom bez ohľadu na to, v akej situácii sa momentálne nachádzate. Kontaktujte nás a pomôžeme vám.