15. 07. 2022 - Všetko

Prečo sú zvukotesné hotelové izby rozumnou investíciou?

Najmä staršie hotely majú so šírením hluku pomerne veľký problém. Často ani štuple do úší nie sú vždy dostatočné na to, aby eliminovali prichádzajúci zvuk zo susedných miestností. Niektoré hotely preto začali odhlučňovať svoje izby. Zvukotesné hotelové izby sú skvelá investícia. Prilákajú nových návštevníkov, ktorí sa k vám po tichej noci radi vrátia.

Susedov si nevyberiete

Pokiaľ nemáte rezervovaný celý blok izieb, musíte počítať s tým, že budete mať okolo seba susedov a tých si v bežnom živote, ale ani v hoteli nevyberiete. Ak potrebujete solídnych osem hodín spánku, pretože ráno musíte vstávať na poradu, párty vo vedľajšej izbe môže byť pre vás nočnou morou. Navyše, hluk môže ísť oboma smermi. Ak ste na noc preč od detí a chcete ju osláviť pobytom v hoteli, nie je ideálne mať v susedstve niekoho, kto sa neustále sťažuje, že sa dobre bavíte. V nočných hodinách sú prijateľné úrovne hluku v hoteloch subjektívne. So zvukotesnými hotelovými izbami tak budú spokojné obe strany.

Zvukotesné hotely sú pre hostí atraktívne

Myšlienka, že počas jednej noci budete žúrovať a ďalšiu noc budete dospávať, robí odhlučnený hotel pre každého hosťa atraktívnejším. Bez ohľadu na účel vášho pobytu sa v takomto hoteli nemusíte obávať, kto sa nachádza vo vedľajšej miestnosti.

Udržte si spokojných zákazníkov

Hluk je medzi hosťami sťažnosťou číslo jedna. Hlavným dôvodom, prečo si rezervujeme hotelové izby, je miesto na spanie. Aj príjemný pobyt však môže pokaziť hlučný sused, ktorý spôsobí, že celú noc nezažmúrime oči. Zvuková izolácia izieb je preto dobrý spôsob, ako si udržať svojich zákazníkov spokojných v každom aspekte ich pobytu, a pritom vás ochráni pred negatívnymi recenziami. Prečo majú teda hotely zvukotesné steny? Je to kvôli hosťom.

Udržiavanie tichších miestností

Najjednoduchším spôsobom, ako znížiť množstvo hluku, ktorý sa dostáva do susedných miestností, je obmedziť hluk v každej miestnosti. Ak sa hostia nachádzajú na izbách, zvyknú sa rozprávať. Zvuky ich hlasov sa odrážajú od stien a vracajú sa späť do miestnosti. Zvuk sa v skutočnosti zosilňuje v dôsledku dozvuku, kvôli čomu ľudia hovoria ešte hlasnejšie. Aj keď nemôžete ovládať úroveň hlasu hostí, môžete zabrániť tomu, aby sa vám vymkla z rúk. Vybavenie hotelových stien akustickými panelmi je preto skvelým začiatkom.

Ako na odhlučnenie hotela?

Ak chcete, aby sa váš hotel mohol pýšiť zvukotesnými hotelovými izbami, musíte si urobiť plán. Nájdite potenciálne zdroje rušivého zvuku. Zistite, koľko z tohto zvuku sa dostane do izieb pre hostí. Ak ste už pri tom, určite si, aké množstvo prenosu zvuku je pre vašich hostí prijateľné. Zapojenie sa do takého rozsiahleho projektu, akým je zvuková izolácia, si bude vyžadovať dôsledné plánovanie. Budete tiež potrebovať pomoc odborníkov, ktorí týmto technickým aspektom rozumejú.