01. 07. 2022 - Všetko

Možnosti zvukovej izolácie nočného klubu

Pokiaľ ide o zvukovú izoláciu akéhokoľvek priestoru, existuje mnoho možností, ktoré skvele obmedzia prenos zvuku. Výber správnych materiálov na zvukovú izoláciu nočných klubov a akustické úpravy nielenže zlepšia ozvučenie miestnosti, ale vďaka nim bude aj lepšie vyzerať.

Akustické ošetrenia

Prvým krokom pri odhlučnení nočných klubov je zníženie hlasitosti zvukových vĺn, ktoré vo vnútri vytvárate. Tvrdé a hladké povrchy sa síce hodia k estetike nočného klubu, no môžu spôsobiť zmätok, pokiaľ ide o zvukové vlny. Keď zvukové vlny dopadnú na tieto typy povrchov, odrazia sa späť a vytvárajú ozvenu a dozvuk, čo je nahromadenie zvukových vĺn, ktoré nemajú kam ísť. Pridanie mäkších a pórovitých materiálov umožní, aby sa zvukové vlny do tohto materiálu pohltili, namiesto toho, aby sa odrážali späť do miestnosti.

Látkové akustické panely

Jedným z najpopulárnejších a najúčinnejších riešení pri odhlučnení nočného klubu, s ktorým sa stretnete, je látkový akustický panel. Ak sú akustické panely umiestnené na úrovniach, kde majú zvukové vlny tendenciu narážať na steny, absorbujú dostatok zvukovej energie na zníženie ozveny a dozvuku a vytvárajú omnoho príjemnejší zvuk, ktorý zákazníkom umožní jasnejšie počuť svojich priateľov.

Látkové akustické panely sú k dispozícii v desiatkach skvelých modelov a farieb a môžu byť vytlačené na mieru v akomkoľvek dizajne, ktorý sa vám páči, čo znamená, že vaše akustické úpravy budú mať dvojité využitie tým, že navyše poslúžia ako umelecké dielo, ktoré kultivuje atmosféru a povyšuje váš klub nad inými. Vyzerajú skvele a sú obľúbené medzi zákazníkmi aj majiteľmi, pričom nimi nemôžete nič pokaziť.

Stropné akustické panely

Akustické panely nie sú obmedzené na priestory stien. Môžu byť tiež namontované alebo zavesené na strop, čím vytvárajú vizuálne skvostné priestory nad hlavou a zachytávajú zvukové vlny, ktoré vznikajú nad a pod nimi. Mnohé nočné kluby majú nedokončené stropy, takže potrubia a komponenty, ktoré vedú ponad hlavami, môžu prispievať k hluku v priestore.

Zavesenie stropných akustických panelom pod týmito zdrojmi hluku znamená, že mnohé zvuky, ktoré vytvárajú, sú pohltené skôr, ako sa dostanú k ľuďom v miestnosti, a zvuky a melódie vytvorené nižšie sa neodrážajú späť do miestnosti. Ak chcete vylepšiť svoj plán zvukovej izolácie nočného klubu niečím, čo prináša bezkonkurenčnú vizuálnu príťažlivosť, stropné akustické panely sú skvelým nápadom.

Zvuková izolácia nočného klubu

Akustické ošetrenie miestnosti spôsobí, že vyššie úrovne zvuku budú znesiteľnejšie, no pritom zvuková izolácia zníži prenos zvuku z vnútra klubu do okolia alebo priľahlých jednotiek vo vašej budove.

Pridajte hmotu a hustotu na steny

Ak je vaša budova postavená z tehál alebo betónu, je to jasné. Materiály ako tehla a betón sú už naplnené hmotou a hustotou, čo znamená, že ľahšie udržíte hudbu tam, kde patrí. Pokiaľ sú vaše vonkajšie steny menej husté, alebo ak budovu zdieľate s inými nájomníkmi, je to o niečo komplikovanejšie.

Ak pracujete s drevom alebo kameňom, môžete tiež vytvoriť zvukotesné steny pre nočné kluby, no je s tým viac práce. V tomto prípade je skvelou možnosťou hromadne naložený vinyl. Tento hustý vinyl je možné aplikovať na už existujúce steny a jednoducho im pridať hmotu a hustotu. Môžete taktiež pridať druhú vrstvu sadrokartónu s vrstvou zeleného lepidla. To slúži na tlmenie zvukových vĺn, čo znamená, že vibrácie tak ľahko neprechádzajú cez povrch.

Postavte miestnosť v miestnosti

Ak chceme zabrániť tomu, aby sa zvukové vlny dostali z jedného priestoru do druhého, jednou z najefektívnejších metód, ako to dosiahnuť, je oddeliť ich. V skratke, oddelením jednoducho rozdelíte jednu vec od druhej. Odpojením povrchu steny od konštrukcie za ňou nie sú zvukové vlny schopné prechádzať z jedného povrchu na druhý. Aj keď sa to môže zdať ako najlepší spôsob odhlučnenia baru, môže to byť finančne náročné.

Pridajte izoláciu

Môže sa zo zdať ako samozrejmosť, ale pridanie izolácie do dutín medzi povrchmi je skvelou voľbou pri odhlučnení nočného klubu. Utesnenie otvorov umožňuje absorpciu zvukových vĺn prechádzajúcich z jedného povrchu na druhý, čo znamená, že na druhú stranu sa nakoniec dostane podstatne menej zvuku. Nie každá izolácia je však rovnaká, takže sa uistite, že produkt, ktorý používate, primerane vyhovuje vaším potrebám.

Nezabudnite na okná

Veľké okná v prednej časti klubu môžu byť skvelé na propagáciu párty, ale vo veľkej miere prispievajú k hluku mimo neho. Ak takéto okná máte, uistite sa, že odtiaľ nepreniká príliš veľa hluku.

Prvá vec, ktorú je nutné urobiť, je posúdiť vek okien. Pokiaľ sú veľmi staré, verte, že nové by výrazne zlepšili ich schopnosť izolovať zvuk. Výber okien s viacerými sklami a plynom vyplnenou medzerou medzi nimi bude znamenať podstatne veľký rozdiel. Nielenže potešia susedov, ale pri účtoch za kúrenie a chladenie budete príjemne prekvapení.

Ak sa váš klub nachádza v historickej budove so síce krásnymi, no starými oknami, možno nebudete chcieť zmeniť jej vzhľad inštaláciou moderných okien. V takomto prípade môžete pomocou okenných vložiek dosiahnuť dobrú zvukovú a tepelnú izoláciu. Okenné vložky sú vyrábané podľa potreby, čo znamená, že žiadne okno nie je príliš malé alebo veľké na to, aby sa dalo ošetriť okennými vložkami. Navyše, ak pred ne zavesíte akustické závesy, pomôže to pohltiť ďalšie zvuky a vytvoríte si súkromie.

Plánovanie a realizácia odhlučnenia klubu

Zvuková izolácia nočného klubu vôbec nemusí byť finančne náročná. Identifikujte problémové oblasti, poraďte sa odborníkmi a stavte na kvalitné materiály. Môžete začať v malom alebo ísť do toho naplno, voľba je len a len na vás. Zvuková izolácia nočného klubu je skvelou investíciou do ochrany zdravia ľudí, vďaka ktorým je vaša spoločnosť úspešná, ako aj ochrany tých, ktorí žijú a pracujú v jej blízkosti. Ak sa rozhodnete bar odhlučniť, kontaktujte nás, uvidíte, že výhody prevýšia počiatočné náklady.