18. 12. 2022 - Všetko

Vplyv kancelárskej akustiky na kreativitu

Kreativita a inovácie sú kľúčové pre zabezpečenie prosperujúceho a progresívneho podnikania. V súčasnosti je trendom kancelária, ktorá spája ľudí. Sú to napríklad moderné kancelárske návrhy usporiadania otvoreného pôdorysu spoločných pracovných priestorov, avšak môže to mať zlý vplyv na kreativitu.

Atmosféra vytvorená týmito prvkami robí pracovné priestory interaktívnejšími a zamestnanci sa cítia pohodlnejšie, keď využívajú kancelársky priestor naplno. Väčšie a interaktívnejšie priestory však znamenajú aj viac hluku.

Štúdia dokazuje: hluk má vplyv na tvorivé pracovné úlohy

V rozsiahlej štúdii publikovanej v časopise Journal of Consumer Research výskumníci vykonali rôzne cvičenia na testovanie kreatívneho myslenia počas hluku. Test prebiehal tak, že v pozadí sa prehrávala zvuková stopa s rôznymi frekvenciami 50, 70 a 85 decibelov, zatiaľ čo subjekty boli požiadané, aby vykonali kreatívne úlohy.

Kontrolná skupina bola požiadaná, aby vykonávala rovnaké činnosti, ale bez rušenia hlukom v pozadí.

Výsledky ukázali, že účastníci, ktorí boli vystavení vysokej úrovni hluku, nedokázali zvládnuť výzvy efektívne, zatiaľ čo tí, ktorí pracovali pri strednej úrovni hluku, dosiahli najlepšie výsledky. To dokazuje, že akustika vašej kancelárie priamo ovplyvňuje kreativitu zamestnancov.

Akustika vašej kancelárie je často vinníkom pri zvyšovaní vnútorného hluku. Lesklé povrchy a epoxidové podlahy môžu odrážať zvukové vlny vedúce k nepríjemnému prostrediu.

Riešením je odhlučnenie na mieru

Zvážte investíciu do odhlučnenia na mieru. Každá kancelária je iná, a preto potrebuje iný prístup pre dosiahnutie čo najlepších výsledkov v odhlučnení. Okrem toho, zvukovo izolačné produkty dodajú vašej kancelárii elegantný a štýlový vzhľad. My v Potichu zabezpečíme odhlučnenie podláh, stropov a stien, ktoré vám pomôžu udržať kreatívne a produktívne pracovné prostredie.