02. 12. 2022 - Všetko

Kam umiestniť drevené akustické lamely

Akustické lamely vždy pomôžu absorbovať zvuk v priestore, kdekoľvek sú umiestnené. Aby ste však z akustického panela vyťažili maximum, umiestnenie by sa malo zvážiť o niečo dôkladnejšie.

Prečo je umiestnenie akustického prvku dôležité

Umiestnenie akustických lamiel môže výrazne zmeniť vplyv, ktorý majú na akustiku vo vašom priestore. Nesprávne umiestnenie môže znížiť výkon akustických lamiel, zatiaľ čo správnym umiestnením môžete vytvoriť optimálne akustické prostredie.

Správne umiestnenie drevených akustických lamiel

Vyberte si stenu, cez ktorú sa šíri najviac hluku. Čaro akustických lamiel je v tom, že majú medzi sebou rovnomerné medzery a akustickú podložku. Ak si vyberiete “najhlučnejšiu” stenu alebo strop, dostanete pod kontrolu zvuk v celej miestnosti. Táto metóda zabezpečuje rovnomerné množstvo absorpcie zvuku. Ak chcete získať maximálne akustické výhody, inštalujte prvky na paralelné steny.

Akustické panely sú najefektívnejšie, keď sú umiestnené vo výške, kde sa vytvára väčšina zvuku – zvyčajne je to vo výške uší. V prostrediach, ako sú kancelárie, kde ľudia pravdepodobne väčšinu času sedia, by mali byť panely nižšie, aby zodpovedali výške uší. Na miestach, kde je väčšia pravdepodobnosť, že ľudia budú stáť – ako napríklad v nahrávacích štúdiách, budú musieť byť akustické panely o niečo vyššie, aby zodpovedali výške uší.

Výhodou lamiel je, že siahajú od stropu po podlahu, a preto nemusíte riešiť ich správnu výšku. Ak sa rozhodnete pre menší rozmer a lamely budete dávať iba na časť steny, naši odborníci vám poradia ideálnu výšku vhodnú pre daný priestor.

Drevené akustické lamely sú vhodná dekorácia. Vyzerajú štýlovo, a preto ak neriešite žiaden akustický problém a riešite len dizajn, môžete ich umiestniť kdekoľvek sa vám hodia.

Ak si nie ste 100 % istí, kde by ste mali umiestniť akustické lamely, kontaktujte nás. Naši odborníci na akustiku vám poradia, ako vyťažiť z vašich akustických lamiel maximum.