23. 09. 2022 - Všetko

Aký typ žalúzií tlmí šírenie hluku?

Špecifické typy žalúzií dokážu pohltiť zvuk prechádzajúci oknami, čím zastavia časť hluku skôr, ako sa dostane do miestnosti. Ktoré to sú?

Rímske rolety a redukcia hluku

Zvuková izolácia vášho domu nutne neznamená inštaláciu hrubých a ťažkých závesov. Rímske rolety majú elegantné panely, ktoré sa dajú ľahko nastaviť, ale sú dostatočne hrubé, aby zablokovali aj väčšinu vonkajšieho hluku. Ďalší tip: blokovacie rímske rolety sú dokonalým spôsobom, ako zintenzívniť zvukovú izoláciu dôležitého okna v spálni, pretože extra hrúbka zabezpečí, že jediná vec, ktorá bude rušiť váš spánok, je váš budík.

Bunkové rolety

Najúčinnejšie žalúzie na zníženie hluku, ktoré môžete získať, sú bunkové žalúzie. Musíte sa však uspokojiť s ich minimalistickým dizajnom. Bunkové žalúzie sú horizontálne plisované, s unikátnou štruktúrou, ktorá zachytáva hluk medzi bunkami a bráni jeho vstupu do domu.

Drevené žalúzie a odhlučnenie

Drevo napĺňa domov teplom a šarmom a vždy pôsobí vysokokvalitne. Výber drevených žalúzií je teda obojstranne výhodný – odhlučnia a zároveň zvyšujú hodnotu vašej nehnuteľnosti, nakoľko vyzerajú luxusne. Drevo je prirodzeným izolantom a blokuje slušné množstvo hluku.

Okenice

Okenice sú určite jedným z najlepších zvukovo izolačných krytov okien, pretože sú pevne zasadené do rámu a hrubé drevo pôsobí ako náhrada steny. Ako sme písali vyššie, drevo je prirodzený izolant. Okenice môžu vyhovovať miestnostiam, ktoré potrebujú byť tmavšie a tichšie – napríklad spálne alebo miesta na prácu z domova.

Ak chcete extra odhlučnenie okien a nechcete meniť okná za trojsklo, odporúčame kombinovať okenice z vonkajšej strany okien a žalúzie alebo závesy z vnútra.

Žalúzie môžu naozaj pomôcť znížiť hluk z vonku a sú tak cenovo dostupnou alternatívou na redukciu prenikania nežiaducich zvukov, ktorá navyše môže štýlovo doplniť vzhľad vášho interiéru. Ak sú zvuky z vonkajšieho prostredia stále nepríjemné, kontaktujte nás. Urobíme vám odhlučnenie na mieru.