14. 10. 2022 - Všetko

Prečo odhlučniť detskú izbu

Hluk a deti idú ruka v ruke. Ale aj keď ste na hluk z detskej izby zvyknutí, neznamená to, že by ste ho nemali riešiť. Hluk z detskej izby môže rušiť vašich susedov a naopak, hluk, ktorý preniká do detskej izby, môže rušiť vaše deti. Odhlučnenie detskej izby je riešenie, ktoré poteší všetkých.

Prečo je hluk nebezpečný pre deti?

Ako rodičia chceme pre svoje deti to najlepšie. Hluk môže deti rušiť pri spánku alebo pri učení sa. Okrem rušenia môže hluk zapríčiniť vznik fyzických, kognitívnych a dokonca až psychických problémov u detí.

Hlukové znečistenie môže byť zodpovedné za posun v rozsahu schopnosti vášho dieťaťa počuť, zhoršené myslenie, bude mať vyššie hodnoty stresového hormónu, poruchy spánku a zhoršiť sa môže čítanie, reč, koncentrácia, pamäť a pozornosť.

To sú naozaj vážne dôvody, prečo by ste mali riešiť odhlučnenie detskej izby, ak žijete v hlučnom prostredí mesta.

Odhlučnenie detskej izby poteší aj susedov

Bývanie v blízkostí detí môže byť mimoriadne stresujúce aj pre vašich susedov. Okrem narušených susedských vzťahov môže stresujúci hluk reálne poškodiť susedom zdravie a zapríčiniť napríklad kardiovaskulárne ochorenia. Zvuková izolácia detskej izby môže pomôcť aj tomu, že sa hluk, ktorý robia vaše deti pri hre, nebude šíriť k susedom.

Zvuková izolácia detskej izby nie je len efektívnym spôsobom, ako zabrániť okolitému rozruchu, ale môže vám tiež pomôcť obmedziť hluk, ktorý vaše deti vydávajú. Kontaktujte nás a urobíme vám odhlučnenie detskej izby na mieru.