31. 03. 2023 - Všetko

Dôležitosť odhlučnenia v priemysle

Keď podnikáte v priemysle, jednou z najdôležitejších vecí, na ktoré by ste mali myslieť, je zabezpečiť priemyselnú zvukovú izoláciu. Hluk môže nepríjemne ovplyvniť pracovné prostredie vašich zamestnancov aj iné prevádzky v okolí. Odhlučnenie môže, naopak, pozitívne ovplyvniť vaše podnikanie.

Priemyselné metódy zvukovej izolácie sa líšia v závislosti od priestoru, ktorý sa snažíte odhlučniť. Veľké skladové priestory si napríklad budú vyžadovať väčšiu a inú zvukovú izoláciu ako koncertná sála. To, čo funguje pre niektoré priestory, nefunguje tak dobre pre iné a aj vaše podnikanie bude potrebovať odhlučnenie na mieru.

Aké sú výhody odhlučnenia v priemysle?

  • Pokoj pre zamestnancov
  • Hluk bude na príjemnej úrovni
  • Zlepšuje sa úroveň produktivity
  • Lepšia celková spokojnosť s pracovným priestorom
  • Znížite zdravotné problémy spojené s hlukom

Je potrebné ošetriť zdroj hluku

Pre každé podnikanie budú možnosti iné, práve v priemysle vidíme veľkú potrebu zabezpečiť odhlučnenie na mieru. Najprv je potrebné zistiť, odkiaľ sa šíri hluk vo vašej firme, napríklad mnoho priemyselných strojov produkuje počas prevádzky veľa hluku. Alebo tlačiarne na veľkoobjemovú/veľkoformátovú tlač, ktorá má za následok vysokú úroveň hluku. Zvuk môže veľmi rušiť zamestnancov pracujúcich v blízkosti.

Čo pre vás môžeme urobiť:

  1. Protihlukové zásteny
  2. Protihlukové kabíny, kryty na výrobné stroje
  3. Znižovanie ozveny vo výrobných halách
  4. Antivibračné riešenia pre ťažké stroje
  5. Veľké klimatizačné jednotky a tepelné čerpadlá

Zvukotesné kryty kontrolujú hluk

Naše zvukotesné kryty sú najlepšou voľbou pre reguláciu hluku. Tlmia akustické vibrácie a znižujú prenos hluku cez modulárne systémy. Na dosiahnutie zvukotesného krytu sa používajú materiály, ako plochá akustická pena a tlmiče hluku.

Ak potrebujete dosiahnuť špecifický typ šírenia zvuku, napríklad v testovacej bunke, naše zvukotesné akustické kryty sú perfektnou voľbou pre zvukovú izoláciu.

Široká škála protihlukových materiálov

Ponúkame širokú škálu protihlukových materiálov, ktoré môžu odhlučniť nadmerný priemyselný a technický hluk. Kontaktujte nás s vaším projektom a nájdeme spolu vhodné riešenie vášho priemyselného odhlučnenia.

V Potichu máme tím špecialistov na odhlučnenie, ktorí vám pomôžu. Náš tím vám pomôže navrhnúť vaše zvukotesné skrine a pomôže vám s inštaláciou. Kontaktujte nás ešte dnes.