03. 06. 2022 - Všetko

Ako odhlučniť mobilný dom

Mobilný dom je veľmi praktická možnosť bývania, ktorá si získava čoraz väčšiu obľubu. Ak ste sa nedávno presťahovali do mobilného domu alebo o ňom v blízkej dobe uvažujete, mali by ste vedieť, že jeho konštrukcie majú tenšie steny, ktorými zvuk ľahko prenikne. Dostatok pokoja a súkromia v interiéri vášho mobilného domu vám zabezpečí zvuková izolácia.

3 spôsoby zvukovej izolácie vášho mobilného domu

Zvuková izolácia vyrieši množstvo typov hluku okolo vášho mobilného domu. Tu sú tri spôsoby, ako môžete zastaviť prienik zvuku dovnútra alebo von.

1. Pridajte hustotu svojim stenám

Steny vášho mobilného domu sú relatívne malou prekážkou medzi interiérom a exteriérom, takže zvuky prenikajú ľahko. Pridaním hustoty sa vytvorí väčšia hmota pre zvukové vlny, čím sa zníži prenášaný hluk. Môžete pridať hmotu do stien na dvoch miestach:

  • medzi stenami – mobilný dom môžete izolovať zvukovo izolačnou izoláciou medzi akoukoľvek vnútornou alebo vonkajšou stenou, aby ste minimalizovali prechod. Izolácia tiež udrží teplo;
  • na vnútornom povrchu – ako už z názvu vyplýva, pokrytie steny hromadne naloženým vinylom (MLV) pridá hmotu, ktorá zabraňuje prenosu. Akustické penové panely slúžia na podobný účel a zároveň pohlcujú zvuk.

2. Zmäkčite všetky tvrdé povrchy

Zvuk sa odráža od holých stien, podláh a stropu mobilného domu, čo bude mať za následok rušivé ozveny a zvuky. Mäkšie materiály zvuk pohltia, čím dosiahnete tichšie prostredie v interiéri. Tu je niekoľko možností:

  • akustické panely – ako sme už spomenuli vyššie, akustické panely sú skvelé na pohlcovanie zvuku. V súčasnosti dokonca existujú umelecké akustické panely s dizajnom podľa vlastného výberu;
  • zvukotesná pena – tieto mäkké penové dosky absorbujú, čo môžu, a zvyšok rozptýlia na svojom nepravidelnom povrchu;
  • podložka pod podlahu – nainštalujte podlahovú podložku pod koberce, aby ste znížili vibrácie a zažili určitú absorpčnú výhodu.

3. Vyplňte všetky praskliny

Zvuk sa môže dostať dovnútra a von cez škáry okolo vašich dverí. Našťastie, tie môžete obložiť prostriedkami na zvukovú izoláciu dverí so silikónom, aby ste obmedzili prenos hluku. Dverové zábrany sa inštalujú pod vaše dvere, zatiaľ čo obvodové tesnenia idú okolo bokov a zhora. Ak máte trhliny na stenách alebo v iných priestoroch, kde sa povrchy spájajú, najlepším riešením je vyplniť trhliny akustickým tmelom.

Kontaktujte nás. Užite si viac pohodlia a súkromia s vedomím, že ste urobili niečo pre to, aby ste zabránili prenikaniu hluku do a z vášho mobilného domu. Radi vám pomôžeme so znížením hluku, preto nás kontaktujte a požiadajte o akustickú analýzu ešte dnes!