11. 11. 2022 - Všetko

Akustické nástenné panely

Akustické panely sú stenové panely vyrobené z mäkkých materiálov alebo nimi pokryté, aby napomáhali absorpcii zvuku. Absorbovaním zvukov môžu znížiť dozvuk, ozvenu a úroveň hluku a zároveň zlepšiť celkovú kvalitu zvuku v priestore.

Môžu byť inštalované takmer kdekoľvek na zlepšenie akustiky. Bežne sa používajú na miestach, ako sú kancelárie, na zníženie hluku v pozadí alebo v nahrávacích štúdiách na zlepšenie kvality zvuku. Mnoho ľudí používa akustické panely čisto z dekoratívneho hľadiska.

Výhody akustických nástenných panelov

Zlá akustika môže mať značný vplyv na náš každodenný život. Inštaláciou akustických panelov môžete znížiť jej vplyv. Toto sú hlavné výhody akustických nástenných panelov:

  • vylepšená kvalita zvuku;
  • menej hluku;
  • zvýšená produktivita práce;
  • vylepšený interiérový dizajn.

Keďže akustické panely znižujú dozvuk a ozvenu, môžu zlepšiť čistotu a kvalitu zvuku – vytvárajúc ostrý a čistý zvuk v priestore. To je dôvod, prečo sa často používajú v prostrediach, ako sú nahrávacie štúdiá, kde je kvalita zvuku nesmierne dôležitá.

Ak sa akustické stenové panely používajú v priestoroch, ako sú kancelárie alebo pracovné priestory, môžu mať významný pozitívny vplyv na produktivitu zamestnancov. Zlá akustika v kancelárii môže negatívne ovplyvniť produktivitu, pretože hladina hluku môže byť vyššia, rozhovor s kolegami môže byť zložitejší a schopnosť ľudí sústrediť sa môže byť výrazne znížená. Keď je kancelária akusticky ošetrená akustickými stenovými panelmi, môže to pomôcť vytvoriť tiché prostredie, kde sa ľudia môžu usilovať.

Keďže akustické stenové panely sa stali jedným z najobľúbenejších akustických riešení, zvýšil sa dopyt po kombinácii akustiky a estetiky. V súčasnosti je väčšina akustických panelov navrhnutá tak, aby poskytovala rovnako estetickú príťažlivosť ako akustické výhody. Napríklad naše drevené akustické lamely WoodLam.

Typy akustických panelov

Mäkké akustické nástenné panely
Mäkké akustické panely sú jedným z najbežnejších. Ide o akustické stenové panely, ktoré sú vybavené mäkkými materiálmi pre dosiahnutie čo najlepšej absorpcie zvuku.

Drevené akustické panely
Drevené akustické panely sú neuveriteľne estetickou formou akustického panelu. Aj keď samotné drevo nie je najlepším materiálom na absorpciu zvuku, plstený podklad, ktorý ho sprevádza, je ideálny na absorpciu zvuku.

Umelecké akustické panely
Akustické panely s umením sú neuveriteľne dekoratívnou formou akustického panelu. Umelecké akustické panely sú navrhnuté tak, aby vyzerali ako bežné nástenné umelecké diela, ale tiež pomáhajú zlepšiť akustiku vašej miestnosti!

Difúzne panely
Drevené difúzne panely sa mierne líšia od akustických panelov. Pomáhajú zlepšiť kvalitu zvuku a jasnosť reči, ale trochu iným spôsobom ako bežné akustické panely. Namiesto pohlcovania zvuku difúzne panely rozptyľujú zvukové vlny, keď sa odrážajú späť do priestoru. Táto metóda tiež znižuje dozvuk a zlepšuje kvalitu zvuku.

Ak máte akékoľvek otázky k akustickým panelom, neváhajte a kontaktujte nás. Náš tím je vždy pripravený vám pomôcť!