06. 01. 2023 - Všetko

Ako vytvoriť zvukotesnú kabínu na telefonovanie v kancelárii

V každom otvorenom priestore je hluk. Vaši zamestnanci vybavujú telefonáty z chodby, keďže kolegovia od vedľa ich vyrušujú? Ak ste sa v tomto našli, je vhodný čas vyriešiť tento problém.

Výber vašej zvukotesnej kabíny na telefonovanie v kancelárii musí podporovať vašich zamestnancov v práci. Pri plánovaní treba zohľadniť faktory, ako napríklad úroveň akustiky, pohodlie kabíny a samotnú konštrukciu.

Akustika – najdôležitejšia vlastnosť telefónnej kabínky

Ako si správne vybrať izoláciu?

V prvom rade treba rozlíšiť zvukovú a hlukovú izoláciu. Cieľom zvukovej izolácie je zabrániť šíreniu všetkého hluku, zatiaľ čo hluková izolácia je zameraná na izoláciu hlasov. Ak chcete miestnosť odizolovať od zvuku telefonovania či stretnutí, je vhodnejší výber zvukovej izolácie.

Absorpcia zvuku a akustický komfort

Absorpcia hluku je takisto veľmi dôležitá kvôli pohodliu používateľov. Je to spôsob, ako sa vyhnúť efektu ozveny. Tento jav je spôsobený odrazom zvuku od steny v uzavretom priestore. Dobrá absorpcia umožní človeku na druhom konci linky počuť jasne.

Materiály

Na zabezpečenie dobrej akustiky je tiež potrebné správne namontovať búdku, aby v nej nevznikli medzery. S cieľom vyhnúť sa tejto komplikácii je vhodné vybrať si dodávateľa, ktorý túto službu poskytuje.

Rôznorodosť materiálov použitých v búdke môže mať takisto vplyv na akustiku. Zvuk je tvorený sériou rôznych frekvencií a vlnových dĺžok. Každý materiál, v závislosti od jeho vlastností, absorbuje určitý typ vĺn. Pri konštrukcii takýchto kabín sa preto používa viacero druhov materiálov s cieľom zabezpečenia absorpcie všetkých zvukov.

Pohodlie používateľov v kabíne

Výber búdky je spojený aj s jej pohodlím. Preto vyberajte tak, aby sa vaši zamestnanci v nej cítili pohodlne.

Ventilácia

Prvok, ktorý obnovuje vzduch v kabíne. Klimatizácia zas znižuje teplotu v nej. Tieto dva prvky môžu byť hlučné, čo môže byť pre používateľov otravné. Odporúčané je využívať ventilátory, ktorých hluk je minimálny a ktoré nespotrebujú veľké množstvo energie.

Voľba sedenia

Búdka bez alebo so sedadlom? Väčšina ľudí v kancelárii pracuje v sede. Búdka bez sedadla môže byť v tomto prípade optimálna.
Ak si vyberiete búdku so sedadlom, zvýši to jej pohodlie počas používania.

Veľkosť búdky

Tento priestor býva zvyčajne menších rozmerov, ale je dôležité dbať na to, aby sa v ňom používatelia cítili príjemne. Výška stropu a dostatočný priestor na nohy sú najdôležitejšie.

Osvetlenie

Pohodlné pracovanie je, samozrejme, spojené aj s vhodným osvetlením. Búdky na telefonovanie, ktoré sú presklené, ponúkajú množstvo prirodzeného svetla, čo priaznivo pôsobí na pracovné výkony.

Dizajn

Dizajn búdky by mal zodpovedať vášmu doterajšiemu vizuálu kancelárie. Práve sklenené steny búdky nebudú doňho príliš zasahovať a efektívne využijete svetlo.

Ak sa rozhodnete pre búdku na telefonovanie, nezabudnite na dva najhlavnejšie faktory, a to kvalitu konštrukcie a v neposlednom rade na svoje pohodlie či pohodlie svojich zamestnancov.