25. 03. 2022 - Všetko

Ako odhlučnenie zlepší váš život doma?

Ak bývate vedľa susedov, ktorí neustále vytvárajú nežiaduci hluk, môže sa to stať veľkým problémom pre vaše šťastie a pohodu. Rovnako tak, ak bývate blízko letiska či rušnej ulice. Zvuk je bežnou súčasťou života, ale keď sa stane hlukom, je to dôvod na odhlučnenie miestností.

Keď svoj domov odhlučníte, okamžite získate lepšie súkromie

Je oveľa menej pravdepodobné, že vás budú počuť susedia alebo dokonca niekto vo vedľajšej miestnosti pri rozhovoroch, púšťaní hlasnej hudby alebo pozeraní filmov cez domáce kino. Podobne je oveľa menej pravdepodobné, že budete počuť akýkoľvek hluk vytvorený z ich strany steny.

Už len tento fakt znamená, že si môžete užívať jednoduché radosti v živote bez toho, aby ste sa museli obávať, ako vaše aktivity ovplyvňujú iných ľudí a, naopak, vás prestane obťažovať hluk od susedov.

Zvuková izolácia vášho domova môže pomôcť predísť poškodeniu sluchu a problémom so stratou sluchu

Podľa štatistík je 10 % ľudí, ktorí trpia poruchou sluchu, vystavených nežiaducim hladinám zvuku doma. Dôsledkom hluku môže byť aj ochorenie srdca, vysoký krvný tlak či dokonca mŕtvica. Ak budete dlhodobo vystavení hluku, môžete neustále trpieť mrzutosťou a poruchami spánku. Odhlučnenie domova má priamy vplyv na vaše zdravie.

Odhlučnenie zlepšuje komunikáciu

Pokusy o komunikáciu na miestach, kde je hluk, môžu niekedy viesť k zmätku a frustrácii najmä u ľudí, ktorí majú akékoľvek existujúce poškodenie sluchu. Zvukovou izoláciou alebo zlepšením akustiky miestnosti môžete tieto problémy odstrániť a konverzácie budú oveľa jednoduchšie a zvládnuteľnejšie.

Bonus: Energetická účinnosť a zvýšenie hodnoty majetku

Zavedením akustických izolačných materiálov do vášho domova získate tepelnú výhodu, ktorá môže pozitívne ovplyvniť účty za vykurovanie minimalizovaním celkovej spotreby energie vo vašom dome. Hodnota vášho domu sa môže výrazne zvýšiť, pretože zvuková izolácia je pre potenciálnych kupcov príťažlivou funkciou.

Obťažovanie hlukom môže byť veľmi nepríjemné a v niektorých prípadoch môže ovplyvniť kvalitu života, ktorý vediete. Hluk negatívne ovplyvňuje aj vaše zdravie. Kontaktujte nás a preskumajme spolu vaše možnosti odhlučnenia.