07. 05. 2021

8 tipov na zvukovú izoláciu domácej kancelárie

V súčasnej pandemickej situácii sa práca z domu stala štandardom, no odhliadnuc od toho, mnoho ľudí pracovalo na home office aj pred pandémiou. Práca z domu šetrí čas pri dochádzaní a ponúka množstvo výhod. Ak vás však trápi hluk z okolia, môže sa home office stať peklom a doma sa nebudete vedieť na prácu sústrediť. Máme pre vás 8 šikovných tipov, ako si viete zabezpečiť zvukovú izoláciu pre svoj home office.

Zvukové vlny prechádzajú vzduchom a v menšej miere aj určitými druhmi stavebných materiálov. Aj keď osvedčené stavebné postupy znížia prenos zvuku, úplne ho nevylúčia, a tak vás hluk z okolia môže potrápiť. Riešením hlučnej miestnosti je zabudovanie materiálov tlmiacich zvuk, ktoré pomôžu absorbovať zvukové vlny a zabránia ich šíreniu. Pomôcť môžu aj drobné opravy.

1.Kvalitné dvere

V interiéri máte pravdepodobne lacné dvere s dutým jadrom. Cez tieto dvere ľahko prechádzajú zvuky. Zvážte ich výmenu za dvere z masívu, ktoré poskytnú lepšiu bariéru pohlcujúcu zvuk, aby blokovali hluk pochádzajúci z druhej strany. Riešením môžu byť aj zvukovo izolačné dvere. Je to investícia do kvalitného odhlučnenia priestoru.

2. Utesnenie dverí

Okrem výmeny dverí za pevné získate lepšie odhlučnenie, ak priestor pod dverami utesníte. Možno vám postačí obyčajný vankúš alebo iný mäkký materiál. Prenos zvuku môžete ďalej znížiť inštaláciou izolačných pásov po stranách a v hornej časti dverí.

3. Opravte praskliny na stene

Dobre postavená stena ponúka miernu zvukovú redukciu, ale ak má otvory, napríklad medzery, ktoré sa bežne nachádzajú v okolí zásuviek alebo okolo klinca, na ktorom visí obraz, budete pravdepodobne počuť zvuky, ktoré vychádzajú z druhej strany steny. Zalepením otvorov univerzálnym tmelom môžete znížiť množstvo zvuku, ktorý vstupuje do vašej kancelárie.

4. Nainštalujte akustické panely

Jedným z najlepších spôsobov tlmenia nadmerného hluku je inštalácia akustických panelov na jednu alebo viac stien vašej domácej kancelárie. Napíšte nám a radi vám poradíme s odhlučnením miestnosti.

5. Pridajte koberce

Zvukové vlny sa odrážajú v miestnostiach s tvrdou podlahou, napríklad z dlaždíc alebo laminátu. Jednoduchým riešením tak môže byť obyčajný koberec. Čím silnejší a mäkší bude, tým lepšie pohltí rušivé zvuky, takže sa môžete sústrediť na prácu.

6. Čalúnené stoličky

Zbavte sa tvrdých drevených stoličiek a prineste si polstrovanú kancelársku stoličku. Zvyšok nábytku vyzdobte niekoľkými mäkkými vankúšmi pre väčšiu absorpciu zvuku. Budete milo prekvapení.

7. Opravte okná

Kancelária s oknom s výhľadom na rušnú ulicu môže byť hlavným zdrojom nežiaduceho hluku, najmä, ak je okno starším modelom. Ak je to v rozpočte, zvážte výmenu starého okna za nové s dvojitým alebo trojitým sklom. Pomôcť môžu aj hrubé závesy alebo interiérové ​​okenice.

8. Pustite si biely šum

Ak ste podnikli predchádzajúce kroky na zníženie hluku, ale napriek tomu vás zvuky rušia, pustite si biely šum. Na rozdiel od nepravidelných zvukov spôsobených hlukom z vonku alebo hudbou z rádia, biely šum vydáva nepretržitý jemný prúd upokojujúceho zvuku a pomôže vám ignorovať hluk z okolia.

Veríme, že vám naše tipy pomohli lepšie sa sústrediť počas práce na home office.

Kontaktujte nás a navrhneme vám odhlučnenie na mieru.