12. 02. 2021

Zvukovo izolačné dvere – dôležitá súčasť odhlučnenie priestorov

Hluk sa najčastejšie šíri cez tenké steny a stropy. Zvukovú izoláciu akejkoľvek steny môžete výrazne zlepšiť jednoduchou výmenou štandardných dverí za akustické dvere. Už výmena samotných dverí výrazne zníži prenos zvuku z jednej miestnosti do druhej.

Existujú špecifické priestory, kde je veľmi dôležité mať hladinu hluku a kvalitu zvuku pod kontrolou. Preto sú na týchto miestach kvôli akustickej absorpcii potrebné kvalitné dvere na potlačenie hluku.

V zásade sa zvuk odráža v prostredí. Jeho časť sa absorbuje pri náraze do povrchu a zvyšok sa šíri von z konkrétnej miestnosti. Takto vzniká hluk, ktorý môže rušiť susedné priestory. Zvukovo izolačné dvere sú jedným zo spôsobov, ako zabrániť šíreniu hluku – či už smerom von z miestnosti alebo do nej. Akustické dvere výborne fungujú v spojení s absorbčnými materiálmi, ktoré odhlučňujú steny, podlahy a stropy miestnosti.

Pred kúpou zvukovo izolačných dverí odmerajte hluk a poraďte sa s odborníkom.

Meranie hluku v miestnosti je pred kúpou akustických dverí veľmi dôležité. Existuje niekoľko tipov zvukovo izolačných dverí a vhodné dvere si vyberiete, iba ak budete poznať úroveň hluku v miestnosti. Následne je dôležité konzultovať výber s odborníkom, ktorý zhodnotí konkrétnu miestnosť, jej úroveň odhlučnenia a pomôže vám vybrať najlepší model pre vaše individuálne potreby.

Typy materiálov použitých v akustických dverách sa líšia podľa budovy a použitia miestnosti. Je to tak preto, lebo niektoré akustické dvere, ktoré môžu byť vhodné pre malé hudobné miestnosti, nemusia byť účinné vo veľkých sálach alebo v aulách, kde je potrebné osobitným spôsobom odrážať zvuky vydávané orchestrom. Preto je dôležité vedieť, že tam, kde je potrebné inštalovať konkrétne akustické dvere, je potrebné lepšie absorbovať zvuk a dozvuk.

Z akustických dverí vám ponúkame to najlepšie na trhu:

  • interiérové dvere od Rw 42 dB,
  • technické a vstupné dvere Rw od 44 dB,
  • štúdiové dvere najvyššej kvality Rw 52 dB.

Zvukovo izolačné dvere sú jedným z dôležitých riešení pri odhlučnení interiéru. Ak ste už urobili úpravy interiéru pre odhlučnenie a stále vás ruší hluk, problémom môžu byť nekvalitné dvere. Neodporúčame „odhlučňovať“ staré dvere, má to veľmi slabý efekt. Pozrite si našu ponuku kvalitných zvkovo izolačných dverí.